"Het goddelijke is niet iets verhevens boven ons. Het bevindt zich in de hemel,
het bevindt zich in de aarde, het bevindt zich in ons." - Morihei Ueshiba, Vrede als Kunst

  Home
 
  Aikido?
 
  Agenda
 
  Links

  Locaties:
 
  Holten

Nieuws.

Op dit gedeelte van deze website vindt u nieuws, nieuwtjes en mededelingen over bijzondere dagen of gebeurtenissen in 2015 voor alle locaties van Aikido Centrum LUAR BIASA.Index

Vierde Stage Examen Training
Ouder-Kind Training
Geslaagd voor Assistent-Leraar Opleiding DAF

Afsluiting Seizoen: BBQ!
Derde Stage Examen Training van 2015
Jeugd Stage Examen Training
Wijziging startdatum na zomervakantie
Open Avond Aikido Groep Holten
Foto's stage Christian Tissier Shihan
Foto's Multi Culturele Dag
Foto's Theaterspektakel Holten
Theaterspektakel Holten met Aikido!
Foto's Stage Examen Training 12 april 2015 geplaatst
Pitch & Putten Zondag 13 april
Stage Examen Training 12 april 2015
Foto's Zaterdagtraining 23 februari 2015
Aanpassingen Agenda
Foto's geplaatst van ZieZo-beurs voor blinden en slechtzienden
Open Dag Aikido Centrum LUAR BIASA
ZieZo-beurs voor blinden en slechtzienden
Eerste Stage Examen Training van 2015
Artikel in de Weekendkrant Deventer
Eerst training van 2015
Het begin van 2015Vierde Stage Examen Training

DEVENTER - Zaterdag 11 oktober werd de vierde en laatste Stage Examen Training van 2015 gehouden. De opkomst was goed, zowel vanuit Deventer als Holten, zoals te zien is in de Foto-sectie. De afgelopen drie Stages Examen Training waren combinaties van een onderbouw- en een bovenbouwniveau het thema. Deze vierde stage was een samenvatting hiervan waarin ruim 2 uur lang basisprocedures van alle niveaus werden geoefend. Aansluitend op de stage werden drie examens afgenomen. Karl en Carine deden beiden examen voor de 5e Kyu en Hester voor de 2e Kyu. Alledrie zijn voor hun examen geslaagd. Van harte gefeliciteerd!
Ouder-Kind Training

DEVENTER - Zaterdag 20 september is er een training georganiseerd waarbij de ouders van onze Aikido-kids eens speciaal uitgenodigd werden ook de mat op te komen. Regelmatig komen ouders kijken tijdens een training, maar het is niet moeilijk te raden dat bekijken wat er zoal gebeurd op de mat een stuk makkelijker is dan het zelf doen van de oefeningen en technieken! En dat bleek inderdaad, zo werd zelfs letterlijk gezegd door één van de vaders. Met plezier en ongetwijfeld herkenning stond 'n aantal van de jeugd 's goed te kijken naar wat de vaders allemaal aan het proberen waren op die lijnen...
In de Foto-sectie staat een impressie van de training.

Geslaagd voor Assistent-Leraar Opleiding DAF

PAPENDAL - Afgelopen zondag 7 september hebben zowel Irma als Wim examen gedaan voor de opleiding tot assistent-leraar van de DAF. Vanaf november 2007 hebben ze een aantal weekenden les gehad met allerlei vormen van theorie, achtergronden, les in lesgeven enzovoorts. Na afronding van de trainingsweekenden heeft het even geduurd voor het daadwerkelijke landelijke examen plaatshad, maar afgelopen weekend was het dan echt zo ver.

Wim en Irma moesten ieder ongeveer een half uur laten zien hoe zij een training zouden geven voor een delegatie afgevaardigden van de DAF zelf en iemand van het sportministerie dat hier ook bij betrokken was. Daarna werd hun training besproken en kregen ze de laatste tips en aanwijzingen mee. De voorbereiding er naartoe de afgelopen maanden en de manier van les geven door Wim en Irma tijdens het examen was voor deze 'jury' ruim voldoende. Zondag 2 november zullen Irma en Wim dan ook hun diploma's in ontvangst mogen nemen.


Een kleinigheidje voor de geslaagden.
Beetje wazige foto :) maar trots!Afsluiting Seizoen

DEVENTER - Na de ochtend intensief getraind te hebben met de Stage Examen Training, was het in de loop van afgelopen zaterdagmiddag tijd om het huidige trainingsseizoen gezellig gezamenlijk af te sluiten met de jaarlijkse barbecue. De hele ochtend tijdens de training kletterde de regen met bakken op het dak van de dojo. Maar iedereen was er van overtuigd dat het 's middags op zou klaren en zo we hoopten, zo geschiedde. Rond twee uur, terwijl men de laatste boodschapjes aan het doen was, klaarde het op boven Deventer en tegen de tijd dat we aan de barbecue begonnen, straalde een warme zon ons vanuit een hemelsblauwe hemel tegemoet.

Een behoorlijke groep Aikidoka's kwam samen genieten van het lekkere en vooral ook heel vele eten dat meegebracht was. De onderhand beroemde salades van Tonnie en Gerda ontbraken natuurlijk niet en ook van de speciaal gemarineerde sate van Les en Hester bleef geen stukje liggen. Er is zichtbaar genoten van al het eten, drinken en goede gezelschap. In de Foto-sectie staan wat foto's van de bbqmiddag.Derde Stage Examen Training: 28 juni 2015

DEVENTER - Zaterdag 28 juni werd in de hoofddojo in Deventer voor de derde keer dit jaar een Stage Examen Training gehouden. Zoals inmiddels bekend worden tijdens dit soort stages technieken en procedures geoefend zoals deze tijdens een examen zouden moeten worden laten zien. Als logisch vervolg op de combinaties 6-3 in januari en 5-2 begin april, was de stage ditmaal gericht op de 4e en 1e Kyu.

De groep was iets na het begin precies verdeeld in 7 onderbouwers en 7 bovenbouwers. Het eerste uur werd een aantal 4e Kyu procedures dan ook getraind in combinaties onderbouwer-bovenbouwer. Voor een deel van de onderbouwers was dit al aan de pittige kant en voor de bovenbouwers lag er juist de pittige taak aan hun basis te werken maar tegelijkertijd hun niveau te laten blijken door de onderbouwers te begeleiden. Aan het eind van het eerste gedeelte van de stage gaf Andries Sensei de groep mee dat vooral dit laatste best nog meer naar voren mag komen bij de bovenbouwers.

Het tweede gedeelte van de stage was in het teken van 1e Kyu procedures. Nu trainden de onderbouwers met elkaar en de bovenbouwers met elkaar. De onderbouw kon zo eens proeven aan een niveau dat nog zo ver weg ligt met extra begeleiding van de hoogste kyugraders. De rest van de bovenbouwers kwam er achter dat er aardig wat meer 'pit' mag zitten in het 1e Kyu-werk. Al met al werd er door iedereen met veel plezier en inzet getraind.

In de Foto-sectie is een impressie van de stage te zien.Jeugd Stage Examen Training

DEVENTER - Zaterdag 21 juni werd de Jeugd Stage Examen Training van dit jaar gehouden. De stage begon met een verdeling in verschillende groepjes. Ieder groepje ging onder leiding van de aanwezige volwassenen de oefeningen en technieken doornemen voor hun eerstvolgende niveau. Er werd ruim een uur aandachtig en met veel inzet getraind. Hierna werden na een korte pauze de verschillende examens afgenomen. Hoewel dit van tevoren niet verwacht werd, mochten alle aanwezige kinderen examen doen. Zelfs de twee nieuwelingen die nog niet zo heel lang maar wel heel gedreven en serieus trainen mochten het proberen... Hier volgen de examen-uitslagen:

Abdulkadir
Chris
Duncan
Esmee
Martijn (Mensink)
Martijn (Van der Meulen)
Nino
Pelle
Reena
Sander
Twan
gele slip + groene cirkel
gele slip + blauwe cirkel
gele slip + blauwe cirkel
gele slip + groene cirkel
gele slip + bruine cirkel
oranje slip
te jong voor volgende niveau, maar prima examen!
gele slip + groene cirkel
te jong voor volgende niveau, maar prima examen!
gele slip
gele slip
Allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie eerste of volgende niveau!!!
In de Foto-sectie staat een impressie van de stage.


Wijziging Startdatum na Zomervakantie

DEVENTER / HOLTEN - Er is een wijziging in de datum dat er na de zomervakantie weer gestart wordt met trainen. Dit zou in eerste instantie zijn op zaterdag 9 augustus, maar dit is definitief gewijzigd.

De eerste training na de zomervakantie zal zijn op: zaterdag 16 augustus.Open Avond Aikido Groep Holten

HOLTEN - Maandag 19 mei werd er een Open Avond gehouden om Aikido Groep Holten onder de aandacht te brengen in Holten en omstreken. Van tevoren was de Open Avond via verschillende media onder de aandacht gebracht en tijdens de Open Avond kwam zelfs een fotograaf van Tubantia langs. In de Foto-sectie een klein beeldverslag van de avond en hieronder het artikel van Tubantia zoals dinsdagochtend verschenen op hun website. Klik om te vergroten.

 Foto's Stage o.l.v. Christian Tissier Shihan

AMSTERDAM - Zaterdag 17 mei reisde Aikido Centrum LUAR BIASA met een delegatie van 10 Aikidoka's af naar Amsterdam om te gaan genieten van de stage aldaar o.l.v. Christian Tissier Shihan. Sommigen hadden zo'n stage al eerder meegemaakt, anderen gingen voor het eerst. Het bleek voor iedereen een leerzame en vooral ook gezellige ervaring. Bij de Foto-sectie enkele foto's van de ochtendsessie.Foto's Multi Culturele Dag

DEVENTER - Zondag 27 april werd voor de tweede keer een Multi Culturele Dag georganiseerd in de Rivierenwijk in Deventer. Dit jaar was Aikido Centrum LUAR BIASA uitgenodigd weer een Aikido-demonstratie te verzorgen (wat vorig jaar spontaan gebeurd was) en is daar natuurlijk op in gegaan. Onder leiding van Andries Sensei hebben Hester, Les, Nico en Tonnie een diversiteit aan Aikido-technieken en verschillende onderdelen van de wapentrainingen laten zien.

Tijdens deze dag heeft Deventer Televisie opnamen gemaakt en verwerkt in een aflevering “Kijk op de Rivierenwijk”. Via de volgende link kun je die aflevering zien. Het tweede item hierin gaat over de Multi Culturele Dag en daarin zie je de Aikidogroep een aantal keren voorbij komen:
http://www.deventertelevisie.nl/index.php?p=8005

Daarnaast heeft Gerda, echtgenote van Tonnie, foto's gemaakt voor en tijdens de demonstratie. In de Foto-sectie is een selectie hiervan te zien. Veel kijkplezier!Foto's Theaterspektakel Holten

HOLTEN - Afgelopen vrijdag 25 april en zaterdag 26 april vond in Holten voor de tweede maal een groots opgezet theaterspektakel plaats. De Kalfsterweide in het centrum van Holten was omgetoverd tot een openlucht-theater voor het bijbelverhaal over David en wel in een modern jasje. Maarliefst 1500 zitplaatsen waren gecreëerd, waarvan er de eerste avond zo'n 1300 bezet waren en de tweede avond al deze plaatsen zelfs uitverkocht waren...

Wat dit met Aikido te maken heeft???
In het theaterstuk was door de schrijver ervan plaats gemaakt voor lokale verenigingen en groepen uit Holten en omstreken om zich te presenteren. Dit om lokale activiteiten onder de aandacht te brengen. Aikido Groep Holten was een tijd geleden benaderd ook mee te doen en heeft daar natuurlijk direct ja op gezegd.

Hester, Bert, Gertjan en Richard vertegenwoordigden onder leiding van Andries Sensei Aikido Groep Holten in het theaterspektakel David. Alle activiteiten van de lokale groepen pasten in het verhaal doordat zij onderdeel waren van een groot feestelijk banket. De groepen representeerden de buitenlandse gasten van David, die net tot directeur van een fabriek was gekozen. In deze vorm hadden Davids Japanse gasten een groep Aikidoka's meegebracht die een onderdeel van hun cultuur lieten zien...

In de Foto-sectie zijn, helaas maar enkele, foto's van de avonden te zien.Theaterspektakel Holten

HOLTEN - Op vrijdag 25 april en zaterdag 26 april zal in Holten voor de tweede maal een groots opgezet theaterspektakel plaatsvinden. Het centrum van Holten, de Kalfsterweide, wordt omgetoverd tot een theater met maarliefst 1500 zitplaatsen. Onderwerp van de avond is het bijbelse verhaal over Koning David in een modern jasje. Zoals de eigen website vermeldt:

"Theaterspektakel David vertelt op eigentijdse wijze van het leven van een ventje dat op het platteland de schapen hoedt. Al spoedig komt hij in de grote wereld terecht van winst en verlies, van industrie en ICT, van management en intrige. David, een man die creatief in het leven staat, die in zijn beste momenten voor anderen instaat, maar ook een man aan wie niets menselijks vreemd is. Spetterend, ontroerend, schokkend en verrassend.

Dit oude verhaal van zo’n drieduizend jaar geleden wordt in Theaterspektakel David vertaald als een moderne kroniek in een eigentijdse setting. Het decor bestaat uit een fabriekshal met een ICT centrum. In dat decor speelt zich het verhaal af met elke keer een verrassend gebruik van dat decor. Dit zorgt er voor dat Theaterspektakel David ook en vooral een verhaal is dat zich laat zien."

Binnen dit theaterstuk heeft de schrijver ervan ruimte gecreëerd voor lokale groepen en verenigingen zich voor een groot publiek te presenteren. De wijze waarop dit gebeurt, is toepasselijk ingepakt in het verhaal. Pas geleden is Aikido Groep Holten benaderd met de vraag of deze in het kader hiervan deel zou willen uitmaken van het theaterspektakel en daar is natuurlijk positief op geantwoord. Het is dé manier om Aikido in en om Holten te promoten! Deelnemers van Aikido Groep Holten zullen samen met Andries Sensei de invulling van de 'presentatie' doen voor een groot publiek.

Wil je meer details weten over de plek van uitvoering, speeltijden, entreekosten enzovoorts, kijk dan op de website van Theaterspektakel Holten: http://www.theaterspektakelholten.nl En kom natuurlijk kijken 25 of 26 april!!!Foto's Stage Examen Training Zaterdag 12 april 2015

DEVENTER - Een selectie van de foto's genomen tijdens de tweede Stage Examen Training van dit jaar is vanaf heden te zien in de Foto-sectie.Pitch & Putten Zondag 13 april 2015

Bussloo - Naar een idee van Jan Bos, die ook de organisatie in handen had en prima verzorgd heeft, werd Zondag 13 april een Pitch & Putt middag georganiseerd voor de Aikidoka's van Aikido Centrum LUAR BIASA en eenieder van hun vrienden of familie die zin had ook mee te doen.

Hoewel het soms wat betreft het weer iets aan de frisse kant was, heeft de groep zichtbaar en hoorbaar... erg genoten. Een bond gezelschap van Aikidoka's en hun familie en vrienden zijn in zes groepjes van drie de strijd aangegaan om het spelen van 18 holes Pitch&Putt in zo min mogelijk slagen. Het was rustig in de baan, dus iedereen mocht zijn eigen bal spelen, waardoor zowel individuele als groepsscores vergeleken konden worden... Niet geheel zonder verrassing was de beste individuele score voor fervent golfer Andries. De beste groepsscore kon worden geteld in het team van nog een speler die het golfspelletje al een beetje kent, dochter van Andries Suana, die een gezellig team vormde met Rik en Nico. Winnaars, gefeliciteerd met deze eer!!!

De scorekaartjes zullen op korte termijn nog op de website worden gezet en voor nu is een selectie van de gemaakte foto's te bekijken in de Foto-sectie. Veel kijkplezier!Stage Examen Training 12 april 2015

DEVENTER - Zaterdag 12 april werd de tweede Stage Examen Training van dit jaar gehouden in de hoofddojo te Deventer. Aikido Groep Holten was hierbij ook goed vertegenwoordigd met de aanwezigheid van meer dan de helft van de deelnemers ervan.

Tijdens deze stage werd in vervolg op de combinatie 6eKyu-3eKyu van de eerste Stage Examen Training in januari ditmaal de combinatie 5eKyu-2eKyu behandeld. Het eerste uur werden de basisvormen van verschillende 5e Kyu technieken getraind en na een korte pauze een grote diversiteit aan technieken op 2e Kyu-niveau. Hoewel het vooral voor de onderbouw het tweede deel van de stage soms behoorlijk aanpoten was, werd er de gehele stage door iedereen met heel veel inzet, concentratie en plezier getraind.

Hoewel officieel examens dit jaar pas gepland staan voor de vierde Stage Examen Training, heeft Andries Sensei aangegeven dat het voor een aantal van de Aikidoka's onnodig was nog tot dan te wachten met een examen doen. De groep uit Holten heeft de afgelopen maanden goed gewerkt en dit hebben zij bewezen tijdens hun gezamenlijke examen voor de 6e Kyu. Daarbij ging ook Hennie Duteweert op voor de 6e Kyu. De heren uit Holten Jan Beumer, Gert Jan Brinks, Richard Harbers en Tom Theijink zijn net als Hennie allemaal geslaagd voor de 6e Kyu. Hartelijk gefeliciteerd!

Naast deze examens waren nog twee onderbouwers aan de beurt hun enthousiaste inzet van de afgelopen maanden te laten gelden onder druk van een examensituatie. Nico van Leeuwen mocht examen doen voor 5e Kyu, maar al gauw werd duidelijk uit de gevraagde technieken dat hij beproefd werd voor de 4e Kyu. En dat is hem goed afgegaan. Nico, gefeliciteerd met het behalen van de 4e Kyu!

Als laatste was Tonnie Middelburg aan de beurt. Hij ging op voor de 4e Kyu, maar liet de afgelopen tijd middels zijn maximaal trainen en wel met verve, na enige aanmoediging van Andries Sensei tijdens het examen dat hij er "best wat pit" in mocht gooien (wat we ook van Tonnie gewend zijn!), zien dat hij er klaar voor is zijn eerste stappen in de bovenbouw te zetten. Tonnie is geslaagd voor de 3e Kyu! Heel hartelijk gefeliciteerd!

Tijdens de stage zijn heel wat foto's gemaakt van de stage zelf en alle examens. Een selectie hiervan zal op korte termijn op de website komen te staan in de Foto-sectie, hou deze dus in de gaten!Foto's Zaterdagtraining 23 februari 2015

DEVENTER - Afgelopen zaterdag heeft Les een aantal foto's genomen waarvan een kleine selectie te zien is in de Foto-sectie.Aanpassingen Agenda

DEVENTER - Let Op! I.v.m. de verschillende vakanties en feestdagen, zijn aan de agenda de volgende dagen toegevoegd waarop er GEEN training is:

Zaterdag 1 maart.
Zaterdag 22 maart.Foto's ZieZo-beurs

HOUTEN - Hieronder is al een stuk te lezen over de ZieZo-beurs in Houten waar Andries Sensei met een aantal leerlingen aan deelgenomen heeft en nu staan er ook foto's op onze website. Zie hiervoor de Foto-sectie!Open Dag Aikido Centrum LUAR BIASA

DEVENTER - Zaterdag 26 januari was het Open Dag bij Aikido Centrum LUAR BIASA. De Open Dag was de afgelopen week via verschillende media onder de aandacht gebracht en behoorlijk wat deelnemers hadden familie en/of vrienden ingelicht. Hierdoor was het op de mat en de "tribune" vooral de eerste twee trainingsuren (gezellig!) druk te noemen. Als kers op de taart kwam Deventer Televisie een kijkje nemen met een cameraman en verslaggever. Een Open Dag-bezoekster, Hester en Tonnie zijn zelfs geïnterviewd. A.s. woensdagavond zal er een item op Dtv zijn over onze Open Dag...

In de Foto-sectie staat een aantal foto's die tijdens deze Open Dag gemaakt zijn. Veel kijkplezier!ZieZo-beurs voor blinden en slechtzienden

HOUTEN - Donderdag 17 tot en met zaterdag 19 januari heeft Andries Sensei samen met Hester en Bert op een beurs voor blinden en slechtzienden gestaan. Deze beurs, de ZieZo-beurs, werd voor de 13e keer gehouden en is de grootste beurs voor blinden en slechtzienden in Europa. Aikido Centrum LUAR BIASA was voor het eerst aanwezig om te ervaren hoe het is met mensen die een visuele handicap hebben op de mat te staan. Hieronder een verslagje van de dagen. Binnenkort zullen er ook foto's van de dagen komen in de Foto-sectie.

"Van de beursbezoekers die de mat op gingen waren de reacties uitermate positief omdat ze het gevoel kregen dat ze zich konden ontspannen. Veel van de geïnteresseerden waren niet al hun hele leven visueel beperkt en een behoorlijk aantal had al ervaring met een martiale kunst, vaak vechtsporten. Ze waren nieuwsgierig naar Aikido en na een workshop onder de indruk. Natuurlijk zijn er mensen die graag wedstrijden doen en daarom bijvoorbeeld eerder voor judo kiezen. Toch kregen we zelfs opmerkingen van visueel beperkte judoka’s die tijdens deze beurs kennis hebben gemaakt met Aikido dat Aikido in vergelijking veel “technischer” is en daardoor erg interessant. Daarbij kwamen er niet alleen enthousiaste reacties van de deelnemers, maar vooral ook van ziende bezoekers (waarvan er behoorlijk wat op de mat hebben gestaan) en bijvoorbeeld begeleiders.

In praktijk op de mat blijkt dat visueel beperkte mensen makkelijk mee kunnen komen en zich na twee of drie keer een techniek gedaan te hebben ontspannen en een “veilig” gevoel krijgen met het contact opzoeken met de mat.

Gezien het feit dat je (in het begin) met ze kan werken met pakkingen, kunnen ze er ontzettend veel plezier aan hebben, mits ze een gedegen basis meegegeven wordt (lopen en rollen) voor (zelf)vertrouwen, wat niets verschilt van welke beginnende Aikidoka ook. Dit alles geeft het gevoel dat wanneer deze mensen Aikido zouden doen, ze dit in een “normale” groep zouden kunnen doen.

Hierop aansluitend, wat ook is opgevallen uit de opmerkingen, is dat de visueel gehandicapten niet in een aparte groep gezet willen worden. Ze willen gewoon ‘gewoon’ zijn. Een van de opmerkingen van een deelnemer die hier naadloos op aansluit, is deze: “Soms zeggen mensen tegen me, “Die blindengeleidehond is wel knap he!” Nee, IK ben knap, ik bepaal waar ik naartoe ga, die hond gaat met mij mee!”.

De kracht van het Aikido is precies dit, dat er geen speciale "cursus Aikido" geformeerd hoeft te worden voor deze groep mensen."Eerste Stage Examen Training van 2015

DEVENTER - Zaterdag 12 januari was de eerste Stage Examen Training van dit nieuwe jaar. De mat was lekker druk bezet, waarbij ook Aikido Groep Holten goed vertegenwoordigd was. Er werd met heel veel plezier, enthousiasme en inzet getraind. In de Foto-sectie staat een aantal foto's die tijdens deze stage zijn gemaakt.Artikel in de Weekendkrant Deventer

DEVENTER - Afgelopen week is Andries Sensei geïnterviewd door Gerreke van den Bosch, journaliste van de Weekendkrant Deventer, over de activiteiten van Aikido Centrum LUAR BIASA in het begin van dit nieuwe jaar. De ZieZo-beurs voor blinden en slechtzienden is besproken en de Open Dag bij Aikido Centrum LUAR BIASA zaterdag 26 januari. Lees het artikel hier:

< klik!Eerst training van 2015

DEVENTER - De trainingen in het nieuwe jaar zijn weer begonnen! Zaterdag 5 januari was de mat weer lekker gevuld alle uren. Vol enthousiasme werd er zelfs per ongeluk bijna een uur te lang getraind! In de Foto's-sectie staan een aantal foto's van de ochtend.Het begin van 2015

DEVENTER - Een nieuw jaar, nieuwe voornemens wellicht, nieuwe ideeën, maar misschien ook wel gewoon lekker doorgaan zoals in 2007 omdat 't allemaal al best aardig liep. We hopen in ieder geval dat 2015 hoe dan ook een mooi jaar zal worden voor iedereen, met heel veel Aikidoplezier!

In het kader van het nieuwe jaar is de website een beetje opgeschoond. Er vanuit gaande dat er ook dit jaar weer genoeg nieuw nieuws zal zijn en ongetwijfeld weer nieuwe foto´s gemaakt zullen worden, is het nieuws van 2007 en zijn de foto's van 2007 naar de achtergrond verplaats. Ze zijn nog wel te bekijken via de links helemaal onderaan de pagina op respectievelijk het Nieuws-gedeelte en de Foto's-sectie.[ Het nieuws van 2007 is --> hier <-- te vinden. ]