"Het goddelijke is niet iets verhevens boven ons. Het bevindt zich in de hemel,
het bevindt zich in de aarde, het bevindt zich in ons." - Morihei Ueshiba, Vrede als Kunst

  Home
 
  Aikido?
 
  Agenda
 
  Links

  Locaties:
 
  Holten

Nieuws.

Op dit gedeelte van deze website vindt u nieuws, nieuwtjes en mededelingen over bijzondere dagen of gebeurtenissen in het afgelopen jaar, 2007. Het nieuws van 2015 vindt u --> hier <--.

Index

Open Dag
Demonstratie in Rijssen Deel 2
Eerste training van het nieuwe seizoen
Demonstratie in Rijssen
Datum eerste training nieuwe seizoen
Laatste trainingen voor de zomervakantie
Foto's, foto's, foto's

Stage Examen Training 23 juni 2007
Demo Maluku Xperience
Reactie van Deventer FM
Laatste training Lochem
Gastdemonstratie & Diploma Andries Sensei
Deventer FM
Stageweekend Christian Tissier Shihan
Vrijdag 18 mei geen training Lochem
Deventer Televisie bij Stichting ACD
Koninginneweekend in Twello
Agenda bijgewerkt
DAF-dag 17 maart 2007 in Amsterdam
Stage Examen Training 10 maart 2007
Start Aikido Groep Lochem
LET OP!: Voorjaarsvakanties
Voorlezen op Deventer Circuitschool 2
Voorlezen op Deventer Circuitschool 1
Stage o.l.v. Joop Leduc Sensei
Start Aikido Groep Holten
Trainingen Twello
Eerste training in Twello
Het begin van 2007

 Open Dag 15 september

DEVENTER - Zaterdag 15 september werd er voor alle locaties in de dojo in Deventer een Open Dag gehouden. Iedereen mocht vrienden, familie en kennissen meebrengen en dat werd gedaan. Er had ook nog een aankondiging in de Weekendkrant gestaan en daar waren een aantal nieuwsgierigen op af gekomen. Al met al was de mat lekker vol en werd het een fijne 4-uur-training-marathon. In de Foto-sectie staan een aantal foto's voor een impressie van de Open Dag...
Demonstratie in Rijssen deel 2

RIJSSEN / HOLTEN - Donderdag 30 augustus werd zoals eerder vermeld een Aikido demonstratie gegeven in Rijssen Centrum om Aikido onder de aandacht te brengen en Aikido Groep Holten te laten groeien met nieuwe deelnemers. De aandacht is er gekomen, want na de demonstratie zijn er zelfs twee kranten geweest die een stuk erover geplaatst hebben. Klik op de thumbnails om beide artikelen in een nieuw venster te lezen.

Eerste training van het nieuwe seizoen

DEVENTER - Zaterdag 1 september is het nieuwe seizoen bij Stichting Aikido Centrum Deventer begonnen met een open training in Deventer. De mat was lekker vol en zelfs na zo´n lange zomervakantie was er nog heel wat blijven hangen bij iedereen. Andries Sensei sprak zelfs zijn genoegen hierover uit aan het eind van het jeugduur. Het was een fijne start van het nieuwe seizoen. In de foto-sectie staan wat foto´s van het jeugduur.

Demonstratie in Rijssen

RIJSSEN - Afgelopen donderdag 30 augustus heeft Stichting Aikido Centrum Deventer een Aikido demonstratie gegeven midden in het centrum van Rijssen. Dit om Aikido in de omgeving onder de aandacht te brengen met als doel Aikido Groep Holten te laten groeien.

De jeugd van Aikido Groep Holten heeft samen met een aantal deelnemers van Aikido Groep Deventer het publiek weten te boeien. De regenbuien die af en toe tussendoor kwamen en de matten op ´t eind nogal glad maakten, konden toch de pret niet drukken. Bert, goed geregeld! Kijk in de foto-sectie voor wat beeldmateriaal van de avond.

Datum eerste training van het nieuwe seizoen

ALLE LOCATIES - Hopelijk heeft iedereen een heerlijke zomervakantie gehad en genieten jullie nog van 't staartje hiervan! Maar gelukkig begint het nieuwe trainingseizoen ook snel weer!!!

In eerste instantie zou er maandag 3 september weer gestart worden, maar dit is vervroegd naar zaterdag 1 september!!! Notabene is dat zoals ondertussen bekend gemaakt een "open training" en kan iedereen, van alle locaties, die dag in Deventer komen trainen om het nieuwe seizoen gezellig samen te beginnen.

Laatste Trainingen voor de Zomervakantie

ALLE LOCATIES- Het is zo ver... de onvermijdelijke, maar vooral ook nodige zomervakantie is begonnen. De laatste week voor de grote vakantie was goed gevuld met twee hakama-uitreikingen, een supergezellige barbecue en natuurlijk de trainingen. Er werd ontspannen en met veel plezier getraind. Met de afsluiting van dit seizoen zijn de gebruikelijke groepsfoto's genomen. Helaas was het fototoestel maandagavond niet mee, maar de andere foto's spreken de sfeer van de laatste trainingsweek van het seizoen prima uit.

Vergeet niet ook bij de Foto's-sectie even te kijken naar het item over de hakama-uitreikingen. Daar staan vanaf nu namelijk de foto's van Maarten's hakama-uitreiking bij.

Fijne vakantie allemaal!!!

Nieuwe foto's

DEVENTER - Het was een zaterdag in juni.... 30 juni 2007 om precies te zijn. Het was een erg gezellige dag ook vooral. Vanmorgen tijdens het eerste trainingsuur kregen Ilja en Hester hun hakama uitgereikt van Andries Sensei. In de Fotosectie vind je een aantal foto's van de uitreiking en de eerste momenten van de meiden in hakama. Dat maakte voor die twee deze dag natuurlijk al bijzonder.

Omdat het de laatste zaterdagtraining voor de zomervakantie was, zijn er nog twee groepsfoto's gemaakt. Eén aan 't einde van het jeugduur en één na het laatste volwassenenuur.

Na een aantal uurtjes lekker trainen, kwam een heel stel Aikidoka's van de Stichting vanaf 15:00u bij Andries Sensei thuis bijeen om samen te barbecuen ter afsluiting van het trainingsseizoen. Het was lekker druk, erg gezellig en er was meer dan genoeg te eten en drinken. Bij de Foto's een impressie van deze barbecuemiddag.

Stage Examen Training 23 juni 2007

DEVENTER - Zaterdag 23 juni 2007 was het tijd voor de tweede Stage Examen Training van dit jaar. Het eerste uur was het de beurt aan de jongste jeugd om de examentechnieken voor de niveaus waar zij naartoe aan het werken zijn te oefenen. De groep werd in kleinere groepjes verdeeld en onder begeleiding van de aanwezige "oudere jeugd" gingen ze aan de slag. Tegen de verwachting van een heel stel van de jeugd in, mocht het merendeel ook nog eens examen doen!

Abdulkadir is geslaagd voor gele slip + oranje cirkel
Chris is geslaagd voor gele slip + groene cirkel
Duncan is geslaagd voor gele slip + groene cirkel
Nino is geslaagd voor gele slip
Reena is geslaagd voor gele slip

Van Harte Gefeliciteerd allemaal!!!

Het tweede en derde uur stonden in het teken van onder- en bovenbouw technieken. Ook hier werd in kleinere groepjes gewerkt om de examentechnieken voor de specifieke niveaus door te nemen. Na al 't oefenwerk, hebben zowaar alle aanwezige deelnemers van de "oudere jeugd" examen gedaan! Met de volgende uitslag:

Harm, Willem en Karl zijn geslaagd voor de 6e Kyu
Jan-Willem en Stijn zijn geslaagd voor de 5e Kyu
Bert is geslaagd voor de 4e Kyu
Ilja, Hester en Maarten zijn geslaagd voor de 3e Kyu
Ronald is geslaagd voor de 2e Kyu
Wim is geslaagd voor de 1e Kyu

Ook jullie allemaal Van Harte Gefeliciteerd!!!

Hou 't gemotiveerd werken en vele plezier vast!!!

De eerste foto's zijn binnen... zie de Foto-sectie. Bedankt Jeanette Kettelarij!!! Verder zijn alle examens op video opgenomen, dus deze kunnen we mooi samen gaan bekijken tijdens de barbecue a.s. zaterdag...

Demo Maluku Xperience

DEVENTER - Het weekend van 19, 20 en 21 juni organiseerde het Etty Hillesum Centrum in samenwerking met tijdschrift Marinjo, het Moluks Historisch Museum en Stichting Masohi in Deventer de Maluku Xperience, een weekend vol Moluks leven.

Vanwege zijn eigen achtergrond en connecties met meerdere van de organisatoren, is Andries Sensei benaderd om tijdens dit weekend zijn Aikido te komen laten zien.

Zaterdag 20 juni was Stichting Aikido Centrum Deventer daarom vol enthousiasme aanwezig met een demogroep. Max, Les, Hester, Bert en Tonnie hebben zich van hun beste kant laten zien. Ook Karl heeft geholpen. De groep en Andries hebben twee uitgebreide Aikido- en wapendemonstraties gegeven.

Helaas hebben we geen foto´s in bezit, maar er is wel een filmpje van de eerste demo te bekijken op de volgende website:
http://www.youtube.com/watch?v=PjAQeMYhUVA

Mocht dit niet werken, ga naar www.youtube.com en zoek op gebruiker lainoharia en zoek in zijn filmpjes Maluku Xperience Deventer Aikido 4#2007. Veel kijkplezier!

Reactie van Deventer FM

DEVENTER - Zaterdag 2 juni kreeg de webmaster een reactie van Deventer FM op de uitzending waarin Andries Sensei "Bij Erik op de Bank" was. Erik van Luttikhuizen schrijft:

Afgelopen vrijdag avond 18 Mei was Andries Tahapary te gast bij Erik op de bank. Bij Erik op de bank is een programma van Deventer FM wat iedere vrijdagavond, gedurende de zomerstop van Go Ahead Eagles, word uitgezonden. Gastheer Erik van presenteert dit liveprogramma vanuit de Polstraat in Deventer.

De inhoud van dit programma zijn de achtergronden van alle lokale sporten. In het eerste uur veel nieuwsflitsen en telefoon interviews en in het tweede uur een gast, vanuit de Deventer sportwereld, ontspannen op de bank. Afgelopen vrijdag, 18 Mei, was het de eer aan Andries Tahapary.

Andries nam tegen negenen plaats op de bank achter de microfoon en sprak vrijuit over zijn jeugd, opvoeding, persoonlijkheid, drijfveren en natuurlijk de invloed van Aikido op zijn leven. Zijn doelstellingen en levenswijze alsmede diverse details van aikido werden toegelicht. De Deventer luisteraar heeft een goed indruk kunnen krijgen van Aikido feitelijk inhoud.

In blokken nam Erik hem mee langs drie vooraf uitgezochte platen door Andries. Felle gitaarklanken, maar ook Ambonese muziek klonken door de ether.

Makkelijk pratend vulde Andries het tweede uur van dit programma. Gastheer Erik werd gesteund door aanvullende info verstrekt door de sympathieke hulp van Hester.

Het was een erg leuke uitzending met leuke reacties van diverse luisteraars. Nadien is er nog een gezellig nagepraat onder het genot van een drankje.

Deventer is getuige geweest van een ongelooflijk sympathiek man, met een geweldige drijfveer, “zijn“ Aikido!! Het was een eer om Andries en Hester te gast op de bank te hebben gehad.

Erik van Luttikhuizen
Deventer FM

Tot horens bij Erik op de bank!

Bij Erik op de bank Deventer FM 104.1 op de kabel 107.3 in de ether

Laatste training Lochem

LOCHEM - Vrijdag 25 mei is, helaas, de laatste training in Lochem geweest. Hoewel er met veel plezier getraind is de afgelopen 3 maanden, zijn er te weinig aanmeldingen gekomen om met de groep door te kunnen gaan. Wie weet zien we de jongens nog eens terug komen bij een van de andere locaties... Hier in ieder geval een foto van ze ter afsluiting van de laatste trainingsavond.

Gastdemonstratie & Diploma Andries Sensei

DEVENTER - Zondag 20 mei 2007 werd er een multiculturele dag georganiseerd in de Rivierenwijk in Deventer. Stichting Aikido Centrum Deventer was er bij en heeft een (onaangekondigde) gastdemonstratie gegevens die voor alle aanwezigen een rustpunt bleek te zijn tussen alle voorgaande begeleidende muziek en Nederlandstalige zangtalenten.

Er is een heel korte demo gegeven door Andries Sensei en Hester met het zwaard, de Jo en Aikido. De demo werd door de toeschouwers goed ontvangen, ze waren er stil van, zelfs de aanwezigen met een martiale achtergrond. Misschien ook omdat de meesten eigenlijk niet wisten wat Aikido is. Men bleek onder de indruk.

Als verrassing voor Andries Sensei heeft zijn voormalige Wushu Kun Tao leraar Z.D. Timisela, 9e Dan Tongkat Siwa van de internationale Chinese Shaolin Martial Arts organisatie, aan Andries Sensei uitgereikt: het diploma 5e Dan Wushu Kun Tao. Dit omdat Andries Sensei eerder bijna vijftien jaar bij Sifu Timisela getraind heeft. Andries Sensei is hiermee vanaf vandaag naast Sensei ook Sifu.

Klik voor een grotere versie

Deventer FM

DEVENTER - In de week van vrijdag 18 mei 2007 werd Andries Sensei uitgenodigd voor het programma "Bij Erik op de bank", van Erik Luttikhuizen op Deventer FM.

Vrijdagavond 18 mei is Andries Sensei naar de studio van Deventer FM geweest en is hij een uur lang in de uitzending van Erik geweest. Er werd gepraat over Andries Sensei zelf, muziek, sport, martiale kunsten en dit alles voornamelijk in relatie tot Aikido.

Hieronder twee foto´s die gemaakt zijn tijdens de uitzending. Er gaat ook nog geprobeerd worden de aflevering of fragmenten hiervan op de website ter beluistering aan te bieden.

Stageweekend Christian Tissier Shihan

AMSTERDAM - Het weekend van 12 en 13 mei 2007 was de jaarlijkse weekendstage in Amsterdam onder leiding van Christian Tissier Shihan. Zaterdag 12 mei zijn we met een gezellige afvaardiging vanuit Deventer met de trein richting Amsterdam gegaan. Uiteindelijk waren we met z'n tienen bij de stage aanwezig: Carine, Bert, Hester, Tonnie, Jan-Willem, Stijn en Andries hebben de ochtendsessie getraind. Bert, Tonnie, Hester en Andries ook de middagsessie. Karl, Jan P. en Ronald hebben de stage als toeschouwers bijgewoond.

Christian Tissier Shihan heeft dit weekend een heleboel "constructie-werk" laten doen en meegegeven. Er werd veel gewerkt vanuit de basis van technieken en procedures. Daarbij was het belangrijk rustig te werk te gaan en de fundamenten van procedures te proberen eigen te maken en daar vooral de tijd voor te nemen.

Hoewel er in onze dojo altijd veel aan de basis gewerkt wordt, is het jammer dat de groep deelnemers aan deze stage vanuit onze dojo niet groter was. We moeten niet vergeten dat er bij onze dojo in de lijn van Christian Tissier Shihan getraind wordt. Stages als deze, in Nederland notabene, zijn van onschatbare waarde. Ze geven de kans procedures en technieken zoals Tissier Shihan ze bedoelt uit eerste hand tot je te nemen...

Ter afsluiting van de stage gaf Tissier Shihan zondagmiddag de boodschap mee dat het niveau in Nederland aan het stijgen is en hij daar tevreden over is. Het enige waar we in het algemeen op moeten letten, is dat we niet te snel willen werken. Zoals Andries Sensei ook altijd zegt: werk eerst goed, snelheid komt dan vanzelf.

Ronald heeft als toeschouwer van de gelegenheid gebruik gemaakt foto's te maken van de ochtendsessie op zaterdag. Een impressie hiervan is daarom te vinden bij de Foto's. Dankjewel Ronald!

18 mei geen training in Lochem

LOCHEM - Vrijdag 18 mei, de vrijdag na Hemelvaartsdag, is er geen training in Lochem. Hou ook de Agenda in de gaten voor dit soort mededelingen.

Deventer Televisie op bezoek...

DEVENTER - Afgelopen seizoen had Deventer Televisie een serie over bijzondere sporten die in Deventer gedaan worden. Na 't zien van dat programma werd DtV ook bij Stichting Aikido Centrum Deventer uitgenodigd en afgelopen dinsdag 8 mei zijn ze langs geweest!

De programma-maker Thomas heeft een groot gedeelte van de training mee gedaan terwijl cameraman en geluidsman alles vastlegden. Thomas vroeg ondertussen van alles en nog wat aan Andries Sensei voor het oog van de camera. Naast de mat werd hij begeleid door Hester, die ook in de intro en tussendoor af en toe aan het woord kwam.

Thomas was onder de indruk van het ontspannen werken en de gedachte achter Aikido dat je beter een bakkie thee kunt gaan drinken dan je in een gevecht te storten. Hij heeft zo veel mogelijk geprobeerd technieken mee te trainen en heeft zelfs op eigen verzoek ondervonden hoe een examen in z'n werk gaat.

De uitzending van de aflevering over Aikido zal zijn op maandag 14 mei vanaf 18:00u op DtV. Dit wordt aflevering 2 in de nieuwe serie. Bij de Foto's zijn een aantal foto's van de opnames te bekijken.

De aflevering kan bekeken worden via de website van Deventer Televisie: www.deventertelevisie.nl Via de menuknop "Uitzending gemist?", kun je naar Maandag 14 mei navigeren en op de link klikken.

Feestweekend in Twello

TWELLO - Het weekend voorafgaand aan Koninginnedag was het feestgedruis al losgebarsten in Twello. Vanaf vrijdagavond waren er concerten en andere activiteiten. Zondag 29 april was er onder anderen de "Markt Zonder Grenzen" en Stichting Aikido Centrum Deventer was daar aanwezig om meer bekendheid aan Aikido te geven in de regio...

Er was een behoorlijk aantal Aikidoka's van Aikido Groep Twello en Aikido Groep Deventer aanwezig: Max, Frenkie, Ronald, Ilja, Hester, Bert, Carine, Ricardo en Reena. Tonnie en Les kwamen kijken en hebben o.a. foto's gemaakt. In de Fotosectie zijn foto's te bewonderen gemaakt door Les. Heel hartelijk dank, Les!!!

Agenda bijgewerkt

DEVENTER - De Agenda is weer bijgewerkt, er staan heel wat nieuwe datums op, hou vooral september in de gaten! Hou de Agenda regelmatig in de gaten, want hier staan vaak al voordat Nieuwsbrieven uitkomen speciale data op. Bijvoorbeeld wanneer bepaalde trainingen uitvallen of wanneer er speciale dagen of stages zijn. De Nieuwsbrieven zijn wat dit betreft enkel herinneringen...

DAF-dag 17 maart 2007 in Amsterdam

AMSTERDAM - Op zaterdag 17 maart was de jaarlijkse DAF-dag; een stage in Amsterdam ter viering van de oprichtingsdag van de DAF. Zoals ieder jaar komt een Shihan van de Japanse Hombu een deel van de stage verzorgen. Dit jaar was dit voor het derde opeenvolgende jaar Yukimitsu Kobayashi Shihan, 6e Dan Aikikai.

In de Foto-sectie een impressie van de ochtendsessie.

Stage Examen Training 10 maart 2007

DEVENTER - Zaterdag 10 maart stond de training weer helemaal in het teken van de specifieke exameneisen per graad. Het eerste uur lag de nadruk op de exameneisen voor de jeugd. De groep werd op leeftijd in kleinere groepjes gesplitst en op die manier werden de verschillende houdingen, taisabaki, rollen en technieken geoefend. Er werd serieus, maar vooral ook met veel plezier getraind door de jeugd. Aan het begin van het tweede uur, werd bij Antonie Blom het examen voor gele slip met oranje cirkel afgenomen. En Antonie is geslaagd! Van harte gefeliciteerd!!! Zie de Foto-sectie voor foto's van de jeugdgroepen tijdens de training en examenfoto's van Antonie.

Het tweede en derde uur stonden respectievelijk in het teken van onderbouw en bovenbouw technieken. In het tweede uur werd ook in kleinere groepjes gewerkt aan de specifieke technieken en uitvoeringen er van per graad. Er was zelfs een deelnemer uit Twello mee komen trainen om eens te kijken wat een Stage Examen Training nu inhoudt.

Het derde uur werd de eerste techniek, ikkyo, getraind vanuit de verschillende aanvalstechnieken en moest iedereen de techniek uitvoeren op het niveau waar je naartoe aan het werken bent.

Aan het eind van het derde uur werd er nog één examen afgenomen. Stijn Voortman mocht examen doen en is geslaagd voor 6e Kyu. Van harte gefeliciteerd!! Ook van het examen van Stijn zijn foto's.
Start Aikido Groep Lochem

LOCHEM - Op vrijdag 2 maart 2007 gaat in Lochem gestart worden met Aikido Groep Lochem. De trainingen van Aikido Groep Lochem zullen vanaf 2 maart iedere vrijdag plaatsvinden in de gymzaal van multifunctioneel gebouw De Zuiderenk aan de Prins Frisolaan 12 A in Lochem van 19:30u tot 21:30u.

Alle deelnemers van Stichting Aikido Centrum Deventer zijn van harte uitnodigend op de openingsavond mee te komen trainen om de nieuwe dojo in te wijden en geïnteresseerden en nieuwsgierigen te laten zien wat Aikido met een gevarieerde groep Aikidoka's is.
Voorjaarsvakanties

ALLE LOCATIES - De voorjaarsvakanties komen er aan. Met de verschillende locaties hebben we te maken met verschillende indelingen van de schoolvakanties.

Bij de meest recente Nieuwsbrief zat een overzicht, maar daar zijn per ongeluk de voorjaarsvakantiedata voor "Noord" en "Midden" omgedraaid.

Echter, nu blijkt dat in praktijk Deventer niet aansluit bij de indeling die het ministerie heeft gedaan (Deventer=Noord), maar dat de schoolbesturen van het basisonderwijs hebben besloten zo veel mogelijk aan te sluiten bij de schoolvakanties van de regio Midden.

Er is een definitief besluit genomen over vakantie voor de dojo´s van Stichting Aikido Centrum Deventer: zie de Agenda.
Voorlezen op Deventer Circuitschool 2

DEVENTER - Zoals in het vorige Nieuwbericht al te lezen was, vinden van 30 januari tot en met 10 februari 2007 de Nationale Voorleesdagen plaats. Andries Sensei en Hester zijn in het kader hiervan op dinsdag 30 januari op de Deventer Circuitschool gaan voorlezen. Daarna mochten de kinderen van Groep 7/8 vragen stellen over Aikido en alles daar omheen.

Aan het eind van de ochtend hebben Andries Sensei en Hester als dank voor het voorlezen een heel boekwerk meegekregen met daarin tekeningen over Aikido van alle kinderen uit Groep 7/8.

Andries Sensei heeft toen beloofd alle tekeningen aan de Jeugdgroep van Aikido Centrum Deventer te laten zien en te vragen welke zij het mooist vinden. De uitslag is te zien bij de Foto's...
Voorlezen op Deventer Circuitschool 1

DEVENTER - Van 30 januari tot en met 10 februari 2007 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Door het hele land wordt in deze periode extra aandacht besteed aan vertellen en voorlezen.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt de kinderen heel veel plezier.

Vele bekende Nederlanders dragen hun steentje bij aan dit initiatief van ‘Stichting Lezen’ door zelf te gaan voorlezen aan de kinderen in de speelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen of de bibliotheek.

Pas geleden werd Stichting Aikido Centrum Deventer benaderd door de Deventer Circuitschool of Andries Sensei op de openingsdag van de Nationale Voorleesdagen op hun school zou willen komen voorlezen in zijn rol als leraar Aikido.

Andries Sensei had dit een paar jaar geleden ook gedaan samen met Tom en het leek hem leuk dit weer eens te doen. Deze keer heeft hij Hester meegenomen en hebben ze samen aan Groep 7/8 voorgelezen. Daarna mochten de kinderen vragen stellen over Aikido en al wat ze maar wilden en daar hebben ze gretig gebruik van gemaakt. Bij de Foto's staan twee foto's van deze ochtend.

Binnenkort voor Groep 7/8 hier nog meer....
Stage o.l.v. Joop Leduc Sensei

DEVENTER - Zaterdag 27 januari 2007 heeft Joop Leduc Sensei, 5e Dan Aikikai, een stage verzorgd in locatie De Polakkers van Stichting Aikido Centrum Deventer.

Joop Sensei had ook een leerlinge meegebracht, Raecene Gilsing, 2e Dan, die een gedeelte van het jeugduur op zich genomen heeft. Aan de gezichten van de kinderen te zien was dat geslaagd.

Vanaf 10:30u heeft Joop Sensei de stage voor zijn rekening genomen met als thema de aanvalsvorm tsuki. Hier werd vanuit de basis ai hanmi naartoe gewerkt en steeds verder uitgewerkt met uiteindelijk meer beweging en inzicht in het bewegingsspel tussen tori en uke.

In de Foto-sectie een kleine impressie van de stage.
Start Aikido Groep Holten

DEVENTER / HOLTEN - Dinsdag 23 januari 2007 is officieel bekend gemaakt dat vanaf maandag 5 februari 2007 in Holten gestart gaat worden met een Aikido groep. Aikido Groep Holten gaat van start in de Gymzaal Lageweg aan de Lageweg 6 in Holten en daar zal voortaan iedere maandag van 19:00u tot 21:00u getraind worden. Verdere details over de trainingstijden, de locatie enzovoorts zijn > hier < te vinden.

We willen alle deelnemers van Stichting Aikido Centrum Deventer van harte uitnodigen op de openingsavond mee te komen trainen om de nieuwe dojo in te wijden en geïnteresseerden en nieuwsgierigen te laten zien wat Aikido met een gevarieerde groep Aikidoka's is.
Trainingen Twello

TWELLO - We hebben ondertussen de tweede training in Twello alweer gehad. Ook de tweede keer heeft een behoorlijk aantal proeflessers meegedaan, een aantal volwassenen en zelfs een viertal jeugd. Net als bij de openingstraining was er een redelijk aantal deelnemers uit Deventer om de proeflessers bij te staan en de extra trainingsmogelijkheid te benutten. Daarbij mochten we Max na een sabbatical weer op de mat verwelkomen. Al met al was het genieten van een fijne training met veel basis, de mooie locatie en een lekker hapje en drankje na de training in het sportcafé.

Bij de Foto's zijn foto´s gemaakt door de fotograaf Ronny te Wechel toegevoegd. Deze foto's zijn genomen tijdens de openingstraining in Twello.

Eerste training in Twello

TWELLO - Woensdag 10 januari 2007 is Aikido Groep Twello gestart in het Kulturhus Jachtlust te Twello. Allerlei aankondigingen via o.a. een artikel in het Voorsternieuws hebben er voor gezorgd dat er vier nieuwe geïnteresseerden direct meegetraind hebben en 6 mensen zijn komen kijken. Daarnaast was er een aardige delegatie Aikidoka's van Aikido Centrum Deventer om de nieuwe locatie in te wijden.

Er was ook een professionele fotograaf langsgekomen, wat heeft geresulteerd in een artikel donderdag 11 januari in De Stentor over de start van Aikido Groep Deventer.

Bij de Foto's staat een kleine impressie van de zaal en openingsavond.Het begin van 2007

DEVENTER - Een nieuw jaar, nieuwe voornemens wellicht, nieuwe ideeën, maar misschien ook wel gewoon lekker doorgaan zoals in 2006 omdat 't allemaal al best aardig liep. We hopen in ieder geval dat 2007 hoe dan ook een mooi jaar zal worden voor iedereen, met heel veel Aikidoplezier!

In het kader van het nieuwe jaar is de website een beetje opgeschoond. Er vanuit gaande dat er ook dit jaar weer genoeg nieuw nieuws zal zijn en ongetwijfeld weer nieuwe foto´s gemaakt zullen worden, is het nieuws van 2005/2006 en zijn de foto's van 2005/2006 naar de achtergrond verplaats. Ze zijn nog wel te bekijken via de links helemaal onderaan op respectievelijk het Nieuws-gedeelte en de Foto's-sectie.[ Het nieuws van 2005 en 2006 is --> hier <-- te vinden. ]