Ben jij klaar voor het skiseizoen? Deze kledingstukken heb je geheid nodig!

Het najaar is in vele delen van Europa vol aan de gang. De bergtoppen van Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk worden langzaamaan witter. Dit kan maar één ding betekenen: het skiseizoen is aangebroken! Voor velen is het een jaarlijkse traditie. Toch zie je elk jaar weer nieuwe gezichten op de piste. Maar wat neem je nou allemaal mee? Essentiële onderdelen zijn een skipak, thermokleding en handschoenen. Daarnaast kun je de latten niet op zonder andere belangrijke kledingstukken. Lees daarom snel verder en ga voorbereid op vakantie!

Ski jas en broek

Ten eerste investeer je in een goed skipak bestaande uit een jas en broek. Een ski jas moet je goed warm houden, maar ook ademend zijn. Samen met de juiste skibroek is het de perfecte combinatie die je beschermt tegen wind en sneeuw. Een skibroek lijkt aan de onderkant vaak wat wijd, maar onthoud dat daar nog grote skischoenen onder moeten. Tip: was de jas en broek van tevoren met een wasmiddel speciaal ontwikkeld voor waterdichte kleding. Zo heb je onder de kleding geen last van de natte sneeuw.

Thermokleding en skipully

Een ski jas en skibroek alleen is niet genoeg. Daar draag je nog wat onder om je warm te houden. Een kwalitatief goede skipully is een betrouwbare isolatielaag. Trek daaronder de meest kwalitatief goede thermokleding aan, van Welkoop bijvoorbeeld. Deze houden de warmte in je lichaam, maar zijn vaak gemaakt van een ademende stof. Met deze combinatie blijf je, zelfs op de koudste dagen, lekker warm. Heb je het nog koud? Dan kun je altijd nog een extra laag aantrekken!

Handschoenen en sokken

Wat daarnaast verplicht is te dragen op de piste zijn handschoenen. Deze vormen een onmisbaar onderdeel van je ski-uitrusting. Hiermee bescherm je jouw handen tegen die ijzige wind en koude sneeuw. Zorg ervoor dat ze  waterdicht en isolerend zijn. Ook skisokken zijn van groot belang op de piste. Dit zijn speciaal ontworpen sokken die je voeten lekker warm en droog houden zonder ze af te knellen.

Andere benodigdheden

Tot slot kun je de skipiste niet op zonder andere essentiële kledingstukken. Een skihelm is voor volwassenen niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Schaf daarnaast een goede skibril aan zodat je niet wordt verblind door de witte sneeuw en de zon. Ook draag je altijd een muts bij je. Zo houdt je je hoofd ook warm tijdens de lunch en de gezellige après-ski!

Skischoenen, skistokken en de ski’s zelf kun je vaak op locatie huren. Daar hoef je dus geen ruimte voor te rekenen in je koffer. Onthoud dat je op skivakantie vooral rondloopt in je skikleding. Veel andere outfits zul je dus niet meenemen. De belangrijkste kledingstukken hebben wij je meegegeven. Neem deze mee en ga goed voorbereid d

Herenchantment
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart