James Bond-regisseur Cary Fukunaga gespot met een horloge dat nog stijlvoller is dan dat van 007

Het is Bond-seizoen, schat!

Na een aantal tegenslagen en vertragingen, Geen tijd om te sterven – de langverwachte 25e James Bond film en acteur Daniel Craig’s laatste stint als de beroemde fictieve spion – had eindelijk zijn wereldpremière eerder deze week in de Londense Royal Albert Hall. (Oorspronkelijk was het de bedoeling om eind 2019 uit te komen!)

Het is ook een beetje een monumentaal plaatje. Met deze film, zijn vijfde optreden als 007, is Craig officieel de langstzittende Bond, die 15 jaar lang in de schoenen van het personage heeft gestaan. (Roger Moore is de op één na langst dienende, hij speelde in 7 films gedurende 12 jaar). Het is ook de eerste keer dat een Bond-film is geregisseerd door een Amerikaan: Cary Joji Fukunaga, vooral bekend van het regisseren Beasts Of No Nation en regisseren/uitvoeren van het eerste seizoen van Echte rechercheur.

Hoewel we de film zelf nog niet hebben gezien, heeft Fukunaga in alle opzichten een geweldige klus geklaard. Hij heeft ook de opdracht genageld als het gaat om welk horloge op de rode loper moet worden gedragen. Bij Bond-films draait alles om de horloges, dus je moet voorbereid zijn als je er een gaat regisseren… En dat deed hij.

Fukunaga werd gespot tijdens de première van de film in Monaco met een Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Nonantième: een ongelooflijk stijlvol horloge dat een perfecte Casino Royale-kleding zou zijn en een dat 007 een beetje polsjaloers zou bezorgen, wedden we.

Fukunaga poseert met Albert II, prins van Monaco. Afbeeldingen: Jaeger-LeCoultre

Deze Reverso, die eerder dit jaar voor het eerst debuteerde door acteur Benedict Cumberbatch, is een nogal speciale vertolking van de iconische Art Deco-dresswatch. De belangrijkste verwaandheid zijn de twee gezichten die de tijd vertellen: de voorzijde met een prachtige sunray-zilveren wijzerplaat en een groot datumvenster op 12 uur en een maanfase-opening op 6 uur, elegant verwerkt in de secondenteller.

GERELATEERD: ‘House Of Gucci’ Watch Fail suggereert dat Al Pacino een tijdmachine heeft

Draai vervolgens de Tribute Nonantième om en je ziet een jaren 30-achtige digitale tijdweergave op de achterkant, die op dezelfde manier een dag-nacht-indicator bevat. Minimalistisch en onconventioneel, het laat het stralende roze goud van de Tribute Nonantième echt schitteren en geeft de drager een dramatisch stilistisch alternatief voor het voorste gezicht.

Kortom, het is een echt verfijnd, beschaafd stuk dat Bond schreeuwt. Als Fukunaga’s smaak in horloges een indicatie is van zijn filmische smaak, dan staat ons een goede show te wachten wanneer Geen tijd om te sterven raakt theaters.

Bekijk hieronder de beste Bond-horloges op het scherm aller tijden.

Lees volgende

creditSource link

Herenchantment
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart