Wanneer is het tijd om een ​​cosmetische tandheelkundige ingreep te overwegen?

Wat is cosmetische tandheelkunde?

Cosmetische tandheelkunde is de term die wordt gebruikt om een ​​verscheidenheid aan tandheelkundige procedures te beschrijven die het uiterlijk van tanden verbeteren, in plaats van zich alleen te concentreren op de gezondheid van de tanden en de mond in het algemeen. Cosmetische tandartsen richten zich op het aantrekkelijker maken van uw glimlach, terwijl reguliere tandartsen zich richten op de gezondheid van uw tanden en mond, maar kunnen diensten naar u doorverwijzen als het gaat om afgebroken, scheve of ontbrekende tanden. Als u een van deze gebitsproblemen heeft, is het misschien tijd om een ​​cosmetische tandheelkundige ingreep te overwegen.

Afgebroken, gebarsten en beschadigde tanden

Als u een of meer tanden heeft die afgebroken, gebarsten en/of beschadigd zijn, dan kan cosmetische tandheelkunde u helpen deze problemen op te lossen. Dit soort problemen met tanden worden ofwel veroorzaakt door een trauma aan de mond of door normale slijtage. Hier zijn een paar cosmetische tandheelkundige ingrepen die helpen bij het herstellen van beschadigde tanden.

Bonding

Bij composietverlijming gebruikt een tandarts een harsvulling in dezelfde kleur als het glazuur van uw tanden om de beschadigde tand te repareren. Deze behandeling repareert de afgebroken, gebarsten of gebroken tand en het is een van de meest betaalbare cosmetische tandheelkundige ingrepen. Het ziet er ook heel natuurlijk uit omdat de hars is gemaakt om bij de kleur van je tanden te passen.

Kronen

Kronen zijn porseleinen kapjes die op maat worden gemaakt om over een beschadigde tand te passen om verdere schade te voorkomen. Kronen kunnen worden gebruikt in plaats van hechtbehandelingen als de tand niet genoeg glazuur meer heeft om het te repareren. Kronen worden ook gebruikt bij tandheelkundige noodgevallen, zoals een wortelkanaalbehandeling waarbij zich ook een scheur in de pulp heeft ontwikkeld.

Onlays

Wanneer een beschadigde tand niet de structuur heeft om een ​​vulling vast te houden, kan een tandarts een onlay aanbevelen om de tand te bedekken. Onlays zijn porseleinen omhulsels die rechtstreeks op een beschadigde tand worden aangebracht. Ze versterken en herstellen ook de beschadigde tand, en beschermen deze tegelijkertijd tegen verdere schade.

Scheve en verkleurde tanden

Scheve/niet goed uitgelijnde tanden en verkleurde tanden zijn waarschijnlijk de twee meest voorkomende redenen waarom mensen kiezen voor een of andere vorm van cosmetische tandheelkunde. Hier volgen enkele veelvoorkomende oplossingen voor deze problemen.

Een beugel

Beugels zijn de meest voorkomende manier waarop mensen ervoor kiezen om hun tanden te corrigeren, omdat het relatief goedkoop is. Beugels kunnen de metalen beugels zijn (die niet zo oncomfortabel zijn als ze ooit waren), of ze kunnen de duidelijke, verwijderbare typen zijn, afhankelijk van hoe verkeerd de tanden zijn uitgelijnd.

fineren

Veneers zijn vergelijkbaar met onlays, behalve dat ze meestal alle/de meeste tanden in de mond bedekken. Veneers zijn permanent gebonden aan iemands natuurlijke tanden, meestal nadat de natuurlijke tanden zijn geschoren en opnieuw zijn gevormd om plaats te bieden aan de veneers. Deze procedure is duur, tijdrovend en zelfs pijnlijk, maar gelukkig is er een alternatief voor veneers dat u in staat stellen om op tanden te klikken die op dezelfde manier zijn gemaakt. Dit worden tijdelijke fineren genoemd, die veel betaalbaarder zijn.

Whitening

Het bleken van tanden is een cosmetische ingreep die kan worden uitgevoerd zonder de hulp van een tandarts. Als uw tanden echter door een professional worden gebleekt, zal de tandarts de vlekken op het oppervlak afschrapen voordat de bleekoplossing wordt aangebracht.

Ontbrekende tanden

Ontbrekende tanden kunnen het gevolg zijn van een trauma of een soort mondprobleem dat de tanden en/of het tandvlees aantast. Terwijl ontbrekende tanden in de achterkant van de mond meestal niet als een cosmetisch probleem tellen, doen tanden die zichtbaar ontbreken dat bijna altijd.

Tandimplantaten

Tandimplantaten worden gebruikt ter vervanging van één of paar ontbrekende tanden. De valse tand wordt op zijn plaats gehouden door een schroef en wordt permanent op zijn plaats gehouden zodra de mond volledig is genezen.

kunstgebit

Kunstgebitten zijn een set verwijderbare tanden en worden gebruikt in plaats van implantaten wanneer er een aanzienlijk aantal tanden ontbreekt. Een kunstgebit kan een volledige set zijn voor de hele mond, of een gedeeltelijke set voor de bovenste of onderste rijen.

Als het gaat om een ​​cosmetische tandheelkundige ingreep waarvoor een specialist nodig is, raadpleeg dan altijd uw primaire tandarts voordat u een procedure kiest.

creditSource link

Herenchantment
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart